телефон за реклами 0878 377 699

ЕТ " ЧИКО " - луксозните пердета на достъпни цени.

интернета в с.Бял извор достига до вас благодарение на:

 

Анеа 2008

ВЕСТНИКЪТ С НАЙ ГОЛЯМ ТИРАЖ В РОДОПИТЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще има ли физкултурен салон за децата в СОУ „ Христо Смирненски” с. Бял извор, общ. Ардино?

Нурикян Мехмедали

07.10.2010г.

www.byalizvor.eu

На кратко ще се постарая да отговоря на този въпрос на базата на събраните от мен информации от хората отговарящи за подготвянето и подаването на документите по оперативните програми. Проведения разговор с директора на училището става ясно, че проекта е внесен и се чака отговора на Правителството на ГЕРБ. Преди по малко от седмица стана ясно по неофициална информация - предадена ни от служител на община Ардино че, отговор има и той отрицателен, представители на правителството обяснили, че за година 2010г. пари в бюджета няма,  да се пробват пак следващата година през 2011г. Този отговор как можем да го тълкуваме, казвам тълкуване защото той не е окончателен и краен за проектите който са важни за здравето на хората и биха ни позволили да имаме модерни спортни бази, както и да възродим  футболния  отбор „ РОДОПА” – Бял извор. Такъв отговор „ пробвайте се пак догодина” мен лично много ме плаши защото го разбирам така: спорт за вас на куково лято. Така на практика с отказа на проект спортна зала и площадка ние ще загубим и друг мега проект за селото като канализацията в селото, ясна е политиката на дискриминация на районите по политически възгледи на живущите в тези райони. Бойко Борисов реже ленти само в София и по големичките градове е няма лошо но и ние сме хора, или България е само в София? Е на този въпрос вие си отговорете защото гледате новини, която и да е телевизия да си пуснете все за Бойко дават – имам чувството „че всеки му лиже обувките”.  Политиката на министъра на финансите Симеон Дянков с бюджет 2011 не се очертава да е розов, предвижда се да вземем нов заем защото така е най-лесно и пак да рулираме на ляво надясно но не и напред с една трайна и постоянна политика, за да може всеки да си направи сметката и да бъде поне малко спокоен както бизнеса така и инвеститори решили да вложат в страната ни. С този Дянков нищо добро не ни чака не само нас от Бял извор но и България като цяло…
По долу ще видите проектите в стария им вариант преди първото внасяне

Заключението което може да се направи е, че зала в близките години няма да имаме защото няма кои да ни го одобри и въпреки всичко ако го направят сигорно големият цирк ще бъде преди изборите. А от цялата история на добрите и лошите страдаме ние, ще поживеем и ще видим какво ще се реши в бъдеще.


Наименование на проекта:

“ИЗГРАЖДАНЕ НА ФИЗКУЛТУРЕН САЛОН И БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА СПОРТНО ИГРИЩЕ В С. БЯЛ ИЗВОР, ОБЩИНА АРДИНО”

 

Цели на проекта (общи и конкретна)

 

Обща цел:

 

Конкретни цели:

 

 

Настоящото проектното предложение “Изграждане на физкултурен салон и благоустрояване на спортно игрище в с. Бял извор, община Ардино” включва един самостоятелно обособен подобект:
           

           
Село Бял извор е бивш център на селищна система, където живеят над 1 810 души. В селото функционират едно училище, две детски градини, две читалища, кметство, две млекопреработвателни и две дървопреработвателни предприятия, търговски обекти и заведения за обществено хранене.
            В село Бял извор съществуват много проблеми и всички те са значими, но създаването на благоприятни условия за игра и отдих на децата, както и техните родители е приоритет, понеже е от значение за здравословното им психическо и физическо развитие, а децата са нашето бъдеще.
            Бял извор е най-многолюдното село на територията на община Ардино, а в него няма подходящи площадки за спорт и отдих. Ето защо е крайно належаща необходимостта от изграждане на физкултурен салон и благоустрояване на спортно игрище. Грижата за децата и осигуряването им на подходящи условия за обучение и игри е осъзната от цялото население. Нуждата от физкултурен салон и спортно игрище е идентифицирана от години и периодично се поставя от родителите като най-наболял проблем на родителски срещи и срещи на обществеността с неправителствени организации.
Проектът за “Изграждане на физкултурен салон и благоустрояване на спортно игрище в с. Бял извор” е разработен въз основа на техническо задание от Община Ардино.
Теренът е изключително разнообразен, от равна част при главния подход, до стръмно хълмиста в горната си част, като доминират две относително равни нива, на които са разположени спортната площадка и съществуващата сграда.
Високото застрояване на терена включва съществуваща триетажна сграда, към която на топла връзка е новият физкултурен салон от 766 м2. Салонът е разпределен на три части: топла връзка, обслужваща част с тоалетни, душове и помещение с гардеробчета, музикална стая и физкултурен салон. Светлата височина на топлата връзка и музикалната стая е 2,80 м, в санитарните помещения е 2,60 м. Физкултурния салон има средна светла височина 8 м и светла квадратура 528 м2.
Обемно пространствено сградата на физкултурния салон е с модерно звучене, с доминиращ обем на салона. Структурно топлата връзка и обслужващата част са с масивна бетонова конструкция, а високото тяло е с метална конструкция. Остъкляването е богато, с алуминиева двукамерна дограма, с окачени стъклени фасадни завеси на топлата връзка и южната фасада на физкултурния салон. Предвиждат се метални противоудари мрежи, монтирани от вътрешната страна на остъклените повърхности.
Ограждащите стени са 25 см тухлени зидове и 5 см топлоизолация от външната страна на зидовете. Покриват се със силикатна мазилка с цветове по указание на архитекта. Покривите на двете части, ниска и висока, са плоски, като на ниската част и монолитен с перлитобетон за оформяне на отводнителни наклони, а високата част е покрита с трислойни термопанели. Отводняването е вътрешно, с покривни воронки. По покривите са предвидени необходимите топлоизолации и хидроизолации.
Подовите настилки са съобразени с функцията на съответното помещение. Стените са покрити с латекс, с изключение на музикалната стая, където за постигане на по- добри акустични качества, стените са покрити с текстилни тапети.
Проектът за благоустройство се стреми максимално да комбинира и експонира природните дадености на терена и функционалността на спортно игрище. В общата тъкан са ситуирани мини футболно игрище, две половинки баскетбол и волейболно игрище. Тези спортни съоръжения са оградени с метална телена ограда с височина 3 метра.
На втората тераса са разположени местата за отдих включително откритата читалня с удобни места за сядане и чешма.
Третата група занимания на открито са организирани в източната част на терена, на юг от физкултурния салон. Това е откритото затревено пространство пред физкултурния салон. Това е откритото затревено пространство пред физкултурния салон за лекоатлетични занимания на открито, за игри за най- малките по близо до сградата.
Предвидено е удобно пешеходно преминава по основните оси на движение, посредством алеи с различна повърхност. Осигурени са подходи за хора с неравностойно положение чрез подходящи наклони в настилката.
Паркирането е организирано в открит паркинг, извън оградата от 1,20 м, непосредствено от тангиращата улица. Ограниченият достъп на автомобили гарантира спокойствието и пълноценното занимание на децата.

 

 

Дейности:           

Дейност 1.1. Създаване на условия за спорт и отдих и създаване на здравословен начин на живот в с. Бял извор.
Под- дейност 1.1.1. Изграждане на физкултурен салон.

Дейност 2.1. Подобряване на средата за спорт и отдих в с. Бял извор.
Под- дейност 2.1.1. Благоустрояване на спортно игрище.

p>